Prof. Dr. Bedri Karayağmurlar / 09.03.2010 ve 22.02.2011

Prof. Dr. Bedri Karayağmurlar atölyemizde iki kere konferans verdi..
2010 Yılındaki ilk söyleşiyi Prof. Dr. Turan Enginoğluile birlikte yapmışlardı.

Konu: Resmi Anlamak

Prof. Dr. BEDRİ KARAYAĞMURLAR
1951 Yılında Niğde’de doğdu.
İlk ve Orta okulu İnegöl’de, Öğretmen Okulunu Çanakkale’de okudu.
1974 Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden’ de mezun oldu.
1987 D.E.Ü. Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümünde lisans tamamladı.
1990 D.E.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde resim Eğitimi Anabilim Dalı’nda “ Yaratıcılık ve Eğitim” konulu tezi ile yüksek lisans yaptı.
1993 D.E.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Anasanat dalı’nda “ Sanatsal Yaratıcılıkta Soyutlama ve Günümüz Sanatındaki Yeri” konulu tezi ve sanatsal çalışmaları ile Sanatta Yeterlik (Doktora) programını bitirdi.
Değişik eğitim kurumlarında resim öğretmeni olarak çalıştıktan sonra;1995 D.E.Ü. Resim –İş Eğitimi Anabilim Dalı’nda göreve başladı.
2002 Doçent,
2008 Profesör oldu.

Prof. Dr. BEDRİ KARAYAĞMURLAR bugüne dek 29 kişisel sergi açtı, yurt içi ve dışında çok sayıda sergiye katıldı. Beş ödül aldı. Resimleri Resmi ve özel kurumlarla, İzmir Resim Heykel Müzesi, Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi ile resmi ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Sanatçı Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ile Birleşmiş Ressamlar Heykeltraşlar Derneği üyesidir.

Resim çalışmalarıyla birlikte yürüttüğü edebiyat çalışmalarını öykü ve şiir alanlarında sürdürdü. 1975 Sabahattin Ali Öykü Yarışmasında “Paramparça” adlı öyküsüyle, 1979 Başkent Belediyesi Öykü Yarışmasında ” Atlar ve Çocuklar” adlı öyküsüsyle başarılı oldu.Bunları bir çok edebiyat dergisinde yayınladı. Öykü ve Şirlerini Ankara Yenigün gazetesi ve Somut Soyut Yeni Toplum Sosyal Klasikler, Türkiye Yazıları, Dönemeç, Mavi Derinlik, Ortaklaşa dergisinde yayınladı. Sanat kuramları ve eleştiri alanındaki yazılarını da sanat dergilerinde yayınlamayı sürdürmektedir. Yayınlanmış üç kitabı vardır.

2005 ‘de “1. 2007 de 2. “Buca Eğitim Fakültesi Uluslararası Görsel Sanatlar Buluşması”nı düzenledi ve küratörlüğünü üstlendi
İzmir D.E.Ü. Buca Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’ndeki görevini sürdürmektedir.

KAYNAK: http://kisi.deu.edu.tr/b.karayagmurlar/